Skal du have en hund og måske går du rundt og overvejer om det skal være en cocker-spaniel? Hvad skal man så vide om denne race, inden man investerer sine hårdtjente penge i én. Det kommer meget an på hvilken situation man selv er i, hvorvidt en cocker-spaniel er perfekt til dig. Det er ting, som er du en familie eller bor du alene? Har du mulighed for altid at være sammen med hunden, eller bliver den nødt til at være meget alene. Hvordan du står, kan betyde meget for hvilken slags hund, du burde få fat i.

Cocker-spaniellen er en social hund

Cocker-spaniellen er en rigtig familie hund. Den egner sig til at være sammen med mennesker og andre hunde, så meget den kan. Det suger opmærksomhed til sig, hvilket for hvorfor den egner sig til, hvis man er flere mennesker. For det kan faktisk være svært at holde den beskæftiget, hvis man kun er en person til det. Derfor, hvis du er en familie, er cocker-spaniellen den perfekte til det. Dog skal der bruges lidt tid på at opdrage den først, ellers bliver den ikke særlig høflig og lydig. Cocker-spaniellen er nemlig ikke en nem hund at opdrage. Ikke at den er svær heller, men der skal sættes tid af til at opdrage på den.

Det samme gælder med børnene, for en cocker-spaniel skal have rigtig meget motion. Og hvis den ikke får nok, kan det blive lidt ligesom det barn med ADHD. Altså kan det blive voldsom, og det kan gå ud over dine børn. Derfor skal man bruge tid på den, men hvis man gør, er det en dejlig hund at være sammen med.

På den anden side, hvis du har planer om at bruge din hund til noget specifikt, altså for eksempel jagt, som en sporhund, så er cocker-spaniellen perfekt. Den skal bruge meget opdragelse, men hvis man giver den det, så giver den meget tilbage igen. Det kan for eksempel være i form, af at den kan bruges på en masse praktiske måder. Så altså er den ikke kun god underholdning til hele familien, du kan også bruge det andre steder.

Cocker-spaniel som god ven

Altså betyder det at en cocker-spaniel kan blive en rigtig tæt ven med dig. På denne måde fungerer den ligesom mange rigtige forhold med tætte venner. Man skal give en masse for at vedligeholde det, men man får også en masse tilbage igen!