Hvis du gerne vil være bedre til at lade arbejdet være og koble af i hverdagen med ture ude i naturen, kan en hund være løsningen for dig. Med en hund i dit liv, bliver du tvunget til at komme udendørs en lille smule hver dag, og du får mulighed for at lave mange sjove aktiviteter.

Hundetræning

Det kræver tid og energi at have en hund. De aktiviteter, du kan lave med din hund, kan hjælpe dig med at komme ud i naturen og møde andre naturglade mennesker. Selvom det til hundetræning mest er hunden, der skal lære, kommer du også til at lære meget om hunde og hundes adfærd. Derudover kommer du kommer og væk fra hjemmet og arbejdets stress og jag. Udover hundetræning kan du også tage din hund med til stævner eller ture med andre hunde og deres ejere. Både dig og din hund får motion og fællesskab. Med hundetræning eller små stævner er det kun dig og din hund, der er fokus på.

Tag på skovture

Hvis du allerede er glad for at gå i naturen og lade tankerne vandre, kan det være rart med en makker at gå med, der ikke snakker eller forstyrrer din reflektering. En hund er en perfekt makker til lange vandreture og udendørslivet. Du kan gå i hundeskovene, hvor din hund kan løbe frit. Her er også mulighed for at tale med andre hunde og hundeejere. En energisk hund kan også være en god makker til længere vandreture eller teltture ude i naturen. Hvis du vil have motion kan en hund være en god løbepartner eller den kan tages med på jagt.

Hvilken hund skal du vælge?

Der er mange hunderacer at vælge i mellem. Her kan du finde en energisk hund. Den har brug for meget motion og kan være din makker, når du dyrker sport, går ture i naturen eller tager på jagt, men den kan også nemt indgå i en familie. Hunderacen er vigtig i forhold til, hvor energisk hunden er. Hvis du specifikt vil have en hund for at tage den med på lange ture ud i naturen, skal hunden kunne holde til det, og den skal være lydig, så du kan styre den, når i går sammen.