Der er mange måder at trække stikket på. Der er de åbenlyse som at slukke telefonen, tage en lur, gå en tur i skoven og lign. Men der er også metoder, som kræver lidt mere træning, men til gengæld er der et stort udbytte at hente når man først mestrer det.

Måske har du hørt om mindfulness malebøger eller mindfulness musik og yoga, men ved du hvad det går ud på?

 

Hvad er mindfulness egentlig?

Mindfulness i sig selv er faktisk en tankegang. Mindfulness stammer fra buddhismen og er en tankegang der i bund og grund handler om accept. Det handler om at leve i nuet og acceptere den som den er, eller i så fald forsøge at ændre den så man kan acceptere den.

Mange af os har en tendens til enten at være for meget i det, som har været eller også bekymrer vi os om det, der skal komme. Dette forhindrer os ofte i at få det bedste ud af det som er nu. Hvis du kan genkende dig selv i dette, eller hvis tanken om dette interesserer dig, kan mindfulness måske være noget for dig.

 

Hvordan kommer jeg i gang?

Der er forskellige måder at praktisere mindfulness på og en af dem er meditation. Hvis du er nybegynder kan en simpel meditationsøvelse være at sætte dig ned i rolige omgivelser og prøve at sidde og slappe af uden at tænke på andet end dit åndedræt. De fleste vil i denne situation opleve at tankerne begynder at vandre.

I dette tilfælde handler det om bare at registrere tanken, acceptere den og derefter prøve at vende tilbage til roen og fokussen på åndedrættet. Dette er med til at styrke din opmærksomhed, og du vil gradvist mærke hvordan du bliver bedre til denne øvelse.

 

Hvorfor Mindfulness?

Når du er blevet mere opmærksom, og på den måde blevet bedre til at leve i, samt acceptere nuet, vil du opleve at du har et større overskud. Meget af den tid, du før brugte på at bekymre sig om ting, du alligevel ikke kan ændre, er nu fri til mere produktive tanker. Denne tid kan du bruge på at være sammen med dem, du holder af og skabe en masse minder med dem. 

På siden Gratis-oplevelser.dk kan du finde en masse gratis oplevelser nær dig, som du kan nyde nuet med. Der er både oplevelser for dig alene eller i selskab med andre. Se oplevelserne her.