Der er mange familier, der på et tidspunkt vælger at få en hund. En hund er da også helt oplagt som et familiekæledyr. I kan tage den med på tur ud at gå, og alle i familien vil elske at kæle og lege med den. En hund er meget vellidt, og alt efter hvilken hunderace er det et oplagt familiedyr, og de kan være nemme at opdrage. Med en hund i familien skal I nok hurtigt få en ny bedste ven. Læs mere her for at blive klogere på, hvilke hunderacer, I skal vælge som familie, og hvorfor hunde er gode kæledyr. 

Hunderace?

Der findes mange gode familiehunde. Du kender nok klassikerne: Golden Retriever, labrador og Collie. Der findes dog også andre såsom Dogue De Bordeaux. Det er en sød, aktiv og meget børnevenlig hund, der er opkaldt efter det distrikt, den er blevet anvendt som vagthund i – nemlig Bordeaux i Frankrig. Hunderacen blev formindsket under både 1. og 2. verdenskrig, men oplevede stor popularitet med filmen ”Turner og hund” fra 1986, hvor en hund af netop denne race er med. I dag er den derfor meget elsket, og den er en oplagt familiehund. Du kan læse mere om Dogue De Bordeaux her. 

Her er de vigtigste ting, du skal vide om hunderacen Dogue De Bordeaux (DDB):

  • Den er tolerant og tilpasningsdygtig 
  • Den er livlig og glad
  • Den bliver op til 8-10 år
  • Den er en intelligent hund
  • Der bor ca. 550.000 i danske hjem
  • Der findes en dansk klub for racen
  • Køb den fra en anerkendt og godkendt opdrætter

Hvorfor hund?

Der er rigtig mange i Danmark, der har hund som kæledyr. Hvorfor er det egentlig, at dette dyr egner sig så godt til familier? Hunde er ofte meget børnevenlige. Det er ikke alle dyr, der går godt i spænd med børn, men det gør mange hunde. De bliver ikke let aggressive, og de kan holde til lidt af hvert. Dog er det vigtigt at lære barnet, at det ikke må forskrække eller gøre hvad som helst overfor hunden. Af rent instinkt kan den forsøge at forsvare sig, hvis den føler sig truet. Hunde er desuden væsner, der er meget nemme at komme til at holde af. Børn elsker hunde, og det er nok også derfor, at rigtig mange familier har hund. 

Hvad skal du tænke på, inden du køber hund?

Når du skal købe en hund, er det vigtigt, at du køber den fra en godkendt opdrætter. Så er du sikker på, at det er en sund og rask hund. Derefter er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i racen, og hvordan den passes og bespises. Der er mange ting at sætte sig ind i, når man skal have hund, men du vil helt sikkert ikke fortryde dit valg, når først hunden er kommet indenfor i hjemmet. Den vil skabe glæde, sjov og leg, og den vil også forsøge at beskytte jer.