Hvis du er den heldige ejer af et husdyr, er det vigtigt, at du giver dit dyr de bedste forudsætninger. For at dit dyr trives bedst, skal det have adgang til luft og natur, og dette får det især med sin egen hundelem – Se her

De spæde overvejelser

Måske har børnene plaget om at forstørre familien med et pelset medlem, eller måske begynder drømmene om lidt ny energi bare at presse mere og mere på. Hvis dette er tilfældet, kan det være, at drømme skulle blive til virkelighed, og at I som familie skulle begynde at tænke i kæledyrs-baner. Ét er at have lysten til at have et kæledyr, og denne lyst er du nok fælles med mange om at have, noget andet er, om dine dagligdagsomstændigheder gør det muligt at have et andet liv at skulle tage ansvar for. Det lyder meget hyggeligt at have et dyr, men hvis man ikke har tiden til det, kommer det ikke til at trives, og dette vil kun være synd for det lille væsen. Så før man tager den endelige beslutning og offentliggører den overfor børnene, skal man sætte sig ned og gennemtænke omvæltningen. Der skal ikke bare tænkes i de næste par uger, men nærmere flere år frem i tiden. Når alle sider af sagen er vendt og drejet, kan man dele idéen med børnene, for alle kender til børns begejstring – når de først har fået tanken, slipper de den ikke. 

Et projekt, der samler familien

Mangler I en fornyet energi og spænding i familien, så er et kæledyr helt klart et tiltag, der kan skabe en ny glæde omkring jer. Der er ikke noget, der kan virke mere opmuntrende end en glad hund, der kommer løbende med tungen ud af munden, når man kommer hjem fra skole eller arbejde. En hund er om noget et element, der kan skabe samling, så hvis man har følt, at familien har været splittet op med hver sin travle hverdag, er et kæledyr noget, der kan give fællesaktiviteten tilbage. Især i de første spæde år af en hunds liv, er der meget opdragelse, der skal foretages, så dette kan blive et familieprojekt, man sammen kan bruge tid på. Det kan også være sundt at sætte fokus på noget andet og sammen bare være til stede omkring dette midtpunkt. Ikke nok med, at det er en gode måde at skabe liv og aktivitet, så er det også en tryghed, der især kan gavne børnene. Der kan opstå en enorm kærlighed mellem et barn og en lille hund, og dette bånd gør ofte hunden til barnets allerbedste ven. 

En opgave til alle

For at sikre, at hunden trives bedst muligt, er det en god idé at uddelegere opgaver, så man altid ved, at hundens behov er dækket. For børn kan det også være ret så givende at få en opgave, der skal klares, for det får barnet til at føle, det har indflydelse, og det skaber en følelse af at være behøvet. Hunden skal dagligt være i nærheden af naturen. Om dette er ved hjælp af en hundelem, eller – hvis man bor i lejlighed – er i form af gåture, skal man sikre, at dette behov bliver dækket. Der skal ydermere altid være vand i skålen, og selvfølgelig skal hunden have mad.